Estic emocionada de compartir amb vosaltres un dels projectes més emblemàtics i desafiadors que he realitzat com a arquitecta i interiorista: la completa reforma i revitalització d’un històric edifici en desús situat al cor de Praga, convertint-lo en un moden hotel.
Aquest edifici va ser construït a principis del segle XX i, després d’anys en un estat de quasi abandó, va arribar a nosaltres molt malmès.
Aquesta era una oportunitat única per restaurar un tros de la història de Praga i transformar-lo en un espai vibrant i acollidor per als viatgers i residents.
Després d’una intensiva reforma que va durar uns 6 anys (entre projecte i obra) i que vam desenvolupar conjuntament amb la Daniela Baeza (interiorista i amiga personal) el resultat és un hotel de 93 habitacions que combina elegància moderna amb respecte pel patrimoni arquitectònic.
Per assegurar que cada detall fos perfecte, vam decidir construir una habitació pilot a Barcelona.
El procés va començar al taller del nostre fuster de confiança, on vam experimentar amb diferents materials i tècniques. A continuació, t’ensenyo una petita part exclusiva d’aquest procés creatiu.
L’hotel estava format per diferents volums, un d’històric i els altres de nova planta.
Així que vam decidir crear, per les habitacions, un mateix concepte però amb diferent materialitat: utilitzant moble lacat en les noves edificacions amb una base de tons neutres (grisos i marrons) i tocs de color (3 colors diferents per a 3 ales diferents: taronja, verd i morat) i fusta de roure pels petits apartaments i suites situades a l’edifici històric per tal d’emfatitzar el seu caràcter més noble.
El concepte de mobiliari jugava amb diferents volums lineals on s’integraven els diferents elements necessaris en tota habitació d’hotel: armari de penjar, armari de plegar, minibar, caixa forta, escriptori, maleter i espai pels coixins extra.
Amb una sola peça es resolia tot el programa. I el llit, capçal i tauletes es resolien amb un altre element també compacte.
D’aquesta manera també va ser més senzill enviar i muntar tot el mobiliari que s’enviava perfectament acabat, empaquetat i etiquetat, des d’aquí a Praga.
La logística, sobretot en projectes fora del nostre territori, son una peça fonamental a tenir en compte en la fase de disseny, per facilitar el muntatge a obra i que tot vagi més rodat.
Les àrees comunes, incloent un bar i àrea de lounge, es van dissenyar per fomentar la interacció social, creant espais polivalents perquè tinguin vida i diferents usos 24/7.
Gràcies per prendre-vos el temps per explorar aquest projecte amb mi. Estic agraïda per l’oportunitat de portar nova vida a edificis amb història i espero poder compartir més projectes amb vosaltres en els propers correus.
M’acomiado fins la propera, on continuarem buscant l’ànima dels espais.
Txell.
0 Comments